loader image

КРАССТРОЙ ООД ПРОДАВА еднофамилни къщи в индивидуални парцели с.Говедарци РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ АКТ-16.Намалени цени от 65 000 до 75 000 евро

Ансамбълът от жилищни сгради се намира в горния край, по пътя за пистите в село Говедарци, община Самоков. Селото е разположено в предпарковата зона на Националния парк Рила, в прекрасната Котловина на Искровете. Намира се в близост до река Черни Искър, в подножието на връх Мальовица и отстои на 70 км. от столицата на България – София.
Говедарци е централното селище в долината на река Черни Искър, с надморска височина 1268 м. Тук, в сърцето на Рила, всеки сезон крие особена красота. Говедарската котловина е странно тиха и безветрена, почти без мъгли, а през горещите летни дни винаги е прохладно – температурата рядко се покачва над 25° С.
Говедарци се радва на идеални климатични условия като летовище. Климатът е умерено континентален и средната януарска температура е – 4,2° C, а средната юлска е +25,5° C. Снежната покривка се задържа около 160 дни.
Всяка местност около Говедарци носи спомена за отминали времена, нашепва стари легенди и предания. Тук са оставили следи траки и славяни, преминали са войните на цар Иван Шишман и Самуил, разнасяли са българското слово Паисий и последователите му. Близкият Рилски манастир, неугасващо огнище на българщината в тъмните векове на робството,е бил и остава опора на духа на българина.
Освен неповторимата природна картина в района има запазени исторически паметници – църкви, манастир и параклиси. Този малък къс земя с население 1870 човека, заобиколен от вековните борове на Национален парк Рила, е неповторимо място за отдих и почивка.
Близостта на Говедарци до най-големия планински курорт в България – Боровец (15 км.), туристическия планински център Мальовица (13 км.), минералния балнеоложки център – Белчин бани /25 км/, язовир „Искър” /30 км/, просторните гори, зелените поляни, хубавите и близки ски писти, привличат много любители на планината. През летните месеци тук може да откриете уют и прохлада, сред красивите борови гори на Рила, а през зимните да се насладите на искрящите бели ски писти. Любителите на пешеходния и еко туризъм, с помощта на опитен водач, могат да опознаят красивите околности на Говедарци чрез разнообразни маршрути. В района има чудесни условия за велотуризъм и походи. Сдружението Екотуризъм изгради 150 км. пътеки за планинско колоездене със субсидия от Министерство на околната среда и водите.
През зимата привържениците на снежните спортове могат да се възползват от отличните условия на ски пистите на Говедарци, Мальовица и Боровец.
В буйните води на река Черни Искър и нейните многобройни планински притоци любителите на риболова могат да опитат късмета си и да се насладят на вкуса на прясната балканска пъстърва.

В границите на квартала са застроени 8 еднофамилни и 2 двуфамилни двуетажни сгради, всяка от които е с индивидуални парцели от 300 м2 до 430 м2 двор. Всички къщи са ориентирани към Мальовишкия дял на Рила и от тях се открива панорамна гледка към планината.
Конструкцията на всички къщи е монолитна със стоманобетонови колони.
Фасадните стени са тухлени с деб.25 см и топлоизолация с деб.5 см.
Стените отвън се обработват с каменна облицовка, дървена обшивка и бяла пръскана мазилка.
Вътрешните стени са с деб.12 см. В санитарните възли стените са с фаянс.
Настилките н антрета, коридори, кухни и балкони са гранитогрес. Бани и тоалетни – теракот.
Спални и дневни – ламинат.
АКТ-16.